wykaz, ze jesli tg alfa=5 PROSZE
swqqa: wykaż że jeśli tg α= 5 to wartosc wyrazenia 2sinα+6cosα/cosα−sinα rowna sie −4
30 mar 16:22
karty do gry: 2 * 5 + 6 / 1 − 1*5 = 10 + 6 / 1 − 5 = 16 / − 4 = − 4
30 mar 16:25
swqqa: kurdee, nie rozumiem '
30 mar 16:26
karty do gry: Faktycznie w minutę cieżko jest zrozumieć rozwiazanie które wymaga lekkiego przemyślenia.
30 mar 16:29
a@b:
tgα=5 , cosα≠0
| | 2sinα+6cosα | |
W= |
| / : cosα≠0 |
| | cosα−sinα | |
| | 2tgα+6 | | 2*5+6 | | 16 | |
W= |
| = |
| = |
| = −4 |
| | 1−tgα | | 1−5 | | −4 | |
7 lut 12:45