Ciąg an jest arytmetyczny gdy jest okreslony wzorem:
bwwwq: Ciąg an jest arytmetyczny gdy jest okreslony wzorem:
A) an=−2/3 n + √2
B) an=n2+1
C)an=2n
D)an=(−1)n−1
jak to zrobic?
30 mar 15:44
Lukas: Z własności ciągów musisz wykazać, że ciąg ten ma stałą wartość r (różnicę pomiędzy kolejnymi
wyrazami).
Więcej informacji znajdziesz w google pod pojęciem badanie ciągu arytmetycznego, właśności
ciągu arytmetycznego nawet znajdziesz przykładowe rozwiązania.
30 mar 15:48
5-latek: Jesli nie ma polecenia wykaz ze lub udowodnij ze ....
to masz od razu odpowiedz a) bo wzor ciagu arytmetycznego jest podobnu do wzoru funkcji
liniowej
Patrz y=ax+b
30 mar 16:44
Olives:
1 lis 12:31