matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosta prostopadla do prostej
bwwwq:
prosta prostopadla do prostej o rownaniu y= −2x+4 i przechodzaca przez punkt 0,−3 ma rownanie: a) x+2y−6=0 b)−x+2y−6=0 c)x−2y−6=0 d)x+2y+6=0
30 mar 15:13
Janek191:
c) 2y = x − 6
1
y =
x − 3
2
30 mar 15:15
Janek191:
30 mar 15:17