parabola beda wykresem funkcji
vectorr: parabola bedaca wykresem funkcji f(x)=x
+bx+c ma wierzcholek w punkcie (1,0) funkcja f jest
rosnaca
nierosnaca
malejaca
stala

?
skad to wiadomo jaka jest? bedzie rosnaca>?
30 mar 14:58
Janek191:
Popraw wzór funkcji f

f(x) = x
2 + b x + c ?
30 mar 15:03
vectorr: przepraszam ucielo mi zadanie, juz przepisze poprawnie
30 mar 15:04
vectorr: f(x)= x2 + bx + c, ma wierzcholek w punkcie (1,0)
30 mar 15:05
kochanus_niepospolitus:
parabola nie jest funkcją rosnącą, malejącą ani stałą
natomiast na pewnych przedziałach jest ona rosnąca lub malejąca
30 mar 15:06
Janek191:
Za mało treści

f rośnie w ( 1, +
∞ ) , a maleje w ( −
∞ , 1).
30 mar 15:07
Janek191:
30 mar 15:12