matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Kkkk:
3x
Oblicz pochodną fx=
w punkcie x=1/3
3x
2
+4
30 mar 12:20
kochanus_niepospolitus:
no i w czym problem?
30 mar 12:46
Ziemniak:
9x
2
+12−18x
2
11
77
f'(x)=
=
=
niech mnie ktoś sprawdzi
(3x
2
+4)
2
34
7
34
30 mar 13:54
Jerzy:
Pochodna doba, obliczenia nie.
30 mar 14:06
Janek191:
− 9 x
2
+ 12
f '(x) =
(3 x
2
+ 4)
2
więc
1
11
99
f '(
) =
=
3
169
9
169
30 mar 14:07