Oblicz granicę
Kcm: | | 3√2−8n3 | |
Oblicz granicę lim an x→∞ |
| |
| | 2n+1 | |
Pomocy
30 mar 01:20
Alky: | | 3√8 | | 2 | |
podziel mianownik i licznik przez n. W efekcie zostanie |
| = |
| =1 |
| | 2 | | 2 | |
30 mar 01:25
Alky: | | 2 | |
jak wyciągniesz w liczniku n przed nawias to zostanie Ci |
| −8 pod pierwiastkiem 3 |
| | 3√n | |
stopnia oczywiście, ale ciężko to zapisać łądnie
30 mar 01:30
Halp: A czy tam nie powinno być −22=−1?
30 mar 01:44
Alky: Tak, jasne. Sorki. Niedopatrzenie
30 mar 01:45