Ciag geometryczny
5-latek: Liczby a,b,c i d tworza ciag geometryczny
Oblicz
(a−c)2+(b−c)2+(b−d)2−(a−d)2
a= a
b= a*q
c= a*q2 albo c=b*q
d= a*q3 = b*q2= c*q
Teraz z czego skorzysatc zeby wyszlo jak najlepiej ?
29 mar 21:09
Eta:
Jaką masz odp?
29 mar 21:21
Eta:
...=2(ad−bc)
29 mar 21:21
Eta:
...=0
29 mar 21:23
5-latek: Eta 
Odpowiedz do zadania to 0
29 mar 21:23
Eta: bo ad=bc
29 mar 21:24
5-latek: Tak teraz zauwzylem(jak napisalas . Dziekuje
29 mar 21:27
Metis: Gdzie się podziewałeś?

sprawdź @
29 mar 21:38
5-latek: Juz pisalem Mili (odpoczywalem . Zaraz zagladne
29 mar 21:41