Ciag geometryczny
5-latek: Uzasadnij ze wszystkie wyrazy ciagu geometrycznego o numerach parzystych maja ten sam znak
Co powiesz o znaku iloczynu a{n−1}*an+1 wyrazow ciagu geometrycznego ktorych numery roznia
sie o dwa .
29 mar 20:53
5-latek: Tutaj chyba musze rozpatryc dwa przypadki
dla q>0 i q<0 ?
29 mar 21:14
Mila:
Witam, witam, gdzie to bywałeś. Chory?
29 mar 21:17
5-latek: Dobry wieczor
Milu 
Nie . Po prostu odpoczywalem. Musialem jeszcze pare rzeczy przemyslec i juz jest OK.
29 mar 21:21
Janek191:
Niech
an−1 = a to an+1 = a q2 ; gdzie q ≠ 0
więc
an−1*an+1 = a *a q2 = a2 q2 > 0
29 mar 21:24
5-latek: dzieki
Janek191 i pozdrawiam
29 mar 21:25
Janek191:
Dziękuję i również pozdrawiam
29 mar 21:27