matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaż równanie
kamil852:
Proszę o pomoc, rozwiąż równanie sinx +cosx= 1/sinx gdzie x∊(0,π/2)
29 mar 20:51
Adamm:
sin
2
x+sinxcosx=1 sinxcosx=cos
2
x cosx=0 lub sinx=cosx x=π/4
29 mar 20:54