(x+1)^2
ccc: dziedzina
(x+1)2≠0
pierwiastkujemy ?
29 mar 18:52
Janek191:
(x + 1)2 ≥ 0
29 mar 18:53
ccc:
29 mar 18:54
Antonni: Df= ℛ\{−1}
29 mar 18:54
Janek191:
Napisz całe zadanie, a nie fragment .
29 mar 18:56
ccc: | | −2x2 | |
funkcja f(x)= |
| mam określić dziedzinę, następnie liczyć granice |
| | (x+1)2 | |
29 mar 18:58
ccc: Proszę o obliczenie pochodnej tej funkcji
mi wyszło:
| | −4x*(x2+2x+1)−(−2x2)*(2x+2) | | −4x3−8x2−4x+4x3+4x2 | |
f'(x)= |
| = |
| = |
| | ((x+1)2)2 | | (x+1)4 | |
| | −4x | |
coś jest złe jest bo w odp jest |
| |
| | (x+1)3 | |
29 mar 19:48
Adamm: −4x2−4x=−4x(x+1)
29 mar 19:48
ccc: f(x)=U{−2x
2}{(x+1)
2
1.dziedzina:
Df=R−{−1}
2.granica funkcji:
lim
→−/+
∞=−2
lim
→−1
−=−
∞
lim
→−1
+−
∞
3.pochodna:
4.dziedzina f'(x)
x
1=−1
x
2=−1
miejsce zerowe f'(x)
x=0
Jak zrobić tabele zmienności funkcji oraz wykres funkcji
x
f'(x)
f(x)
29 mar 20:40
ccc: coś namieszałem chyba
29 mar 20:46