Oblicz wyrażenie (-3)*A+B
KorepetycjePOMOCY: Dane są liczby A i B proszę o pomoc w wyliczeniu wyrażenia (−3)*A+B
podstawiłam dane A i B
| | 2 | | 3 | |
(−3) * (−5 |
| +1,5)*(−,02) + (−1,5−(− |
| ):1,2) = |
| | 3 | | 4 | |
co z tym dalej robić czy zamieniać na ułamki dziesiętne ?
29 mar 15:56
Jerzy:
Najlepiej najpierw policz A i B
29 mar 15:57
Janek191:
Popraw A
−0,2 czy −0,02 ?
Zamień na ułamki zwykłe.
29 mar 15:59
KorepetycjePOMOCY: −0,2 oczywiście
29 mar 16:00
Nieuk: Sprawdzi ktoś to obliczenie zaraz drugie?
| | 17 | | 2 | | 2 | | −17+2 | | 1 | | −15 | | −1 | | 15 | |
A=(− |
| + |
| )*(− |
| )= |
| *(− |
| )= |
| * |
| = |
| =1 |
| | 3 | | 3 | | 10 | | 3 | | 5 | | 3 | | 5 | | 15 | |
29 mar 17:10
29 mar 17:11
29 mar 17:15