Geometria analityczna
Iza+Maciek: Dwa boki rownolegloboku zawieraja sie w prostych x+y−1=0, 2x−1+4=0 wierzcholek c=(−1;7). Znajdz
rownania pozostalych bokow i wspolrzedne pozostalych wierzcholkow i obwod
29 mar 15:26
Jerzy:
Tam jest: 2x − 1 + 4 = 0 ?
29 mar 15:40
Iza+Maciek: 2x−y+4
29 mar 16:24
Jerzy:

Teraz dasz radę ?
29 mar 16:28
Iza+Maciek: No wlasnie nie potrafie tego rozwiazac
30 mar 07:45
Aga1.: Punkt A znajdziesz rozwiązując układ równań.
x+y−1=0
2x−y+4=0
Brakujące proste wyliczysz z warunku równoległości i danego Punktu C.
Punkty B, D obliczysz rozwiązując dwa układy równań,
30 mar 09:14