coś tam
leniwiec: η=Q1−Q2Q1 i trzeba to przekształcić aby wyszło Q1...
Q1−Q2Q1=η / Q1
Q1−Q2=ηQ1
Q1=ηQ1+Q2
coś mi nie idzie a i pomysłu za bardzo nie mam
20 sty 20:55
tim: Q1=nQ1+Q2
Q1 − nQ1 = Q2
Q1(1−n)=Q2
Q1 = ...
A teraz?
20 sty 20:56
Julek:
Q1−Q2 = ηQ1
Q1− ηQ1= Q2
(1−η)Q1 = Q2
Pozdro 600
20 sty 20:59
leniwiec: czy może Q1−Q2Q1 − η = 0
Q1−Q2Q1 − η*Q1Q1 = 0
Q1−Q2−η*Q1Q1 = 0 /Q1
Q1−Q2−η*Q1 = 0
20 sty 20:59
leniwiec: A no dzięki Julku
20 sty 21:00
leniwiec: i tobie tim
20 sty 21:02
leniwiec: i mam jeszcze jedno pytanie
O co chodzi z tym pozdro 600?

to z jakiegoś filmu,piosenki?
ciągle to słyszę od kolegów ^^ i mnie to intryguje
20 sty 21:05
Julek:
Cytat zaczerpnięty z kawałka DJ 600 V, który przeszedł do mowy potocznej
20 sty 23:16