prosze o pomoc
zagrożenie z maty ;/ : 89.Z urny w której znajdują się 4 kule białe i 5 czarnych losujemy dwie kule.Oblicz
prawdopodobieństwo zdarzeń:
a)wylosowano dwie kule białe
b)wylosowano jedną kulę białą
c)wylosowano co najmniej jedną kulę białą d)wylosowano co najwyżej jedną kulę białą
90.Z urny w której są 4 kule białe i 6 czarnych losujemy kolejno dwa razy po jednej kuli
1) bez zwracania
2) ze zwracaniem
Oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń:
a)Za pierwszym razem wylosujemy kulę białą
b)Za drugim razem wylosujemy kulę białą
91. Oblicz prawdopodobieństwo trafienia w Dużym Lotku:
a) 6 liczb b) 5 liczb c) 4 liczb d) 3 liczb
92.Na półce ustawiono w sposób losowy 8 książek w tym trzy będące pierwszą , drugą i trzecią
częścią tej samej powieści. Oblicz prawdopodobieństwo tego, że :
a)cześć I,II,III stoją obok siebie (niekoniecznie w kolejności)
b) żadne dwie z trzech części nie stoją obok siebie
93.z cyfr 1,2,3,4,5,6,7,8,9 losujemy kolejno dwa razy po jednej cyfrze
1)bez zwracania
2)ze zwracaniem Przy użyciu tych cyfr zapisujemy liczbę dwucyfrową której cyfrą dziesiątek jest
pierwsza z wylosowanych cyfr. Oblicz prawdopodobieństwo otrzymania:
a)Liczby parzystej
b)liczby nieparzystej
c)liczby podzielnej przez 5
20 sty 20:48
fdgdfgdfg:
20 lis 20:50
bezendu:

a) wylosowano dwie kule białe
b) wylosowano jedną kulę białą
| | 4 | | 3 | | 5 | | 4 | | 4 | |
P(A)= |
| * |
| + |
| * |
| = |
| |
| | 9 | | 8 | | 9 | | 8 | | 9 | |
c) wylosowano co najmniej jedną kulę białą
Tutaj wygodnie zrobić zdarzenie przeciwne A' nie wylosowano żadnej białej kuli
d)wylosowano co najwyżej jedną kulę białą
zdarzenie przeciwne wylosowano dwie białe kule
20 lis 21:00
bezendu:
Reszta zadań też jest prosta, ale ja już muszę iść
20 lis 21:02
bezendu:
Oblicz prawdopodobieństwo trafienia w Dużym Lotku:
a) 6 liczb
|A|=1
| | | | 43!*44*45*46*47*48*49 | |
|Ω|= | = |
| =13983816 |
| | | 43!*6! | |
resztę sam dokończ
20 lis 22:04
bezendu:

90.Z urny w której są 4 kule białe i 6 czarnych losujemy kolejno dwa razy po jednej kuli
bez zwracania
a)Za pierwszym razem wylosujemy kulę białą
b)Za drugim razem wylosujemy kulę białą
| | 4 | | 3 | | 6 | | 4 | | 2 | |
P(A)= |
| * |
| + |
| * |
| = |
| |
| | 10 | | 9 | | 10 | | 9 | | 5 | |
20 lis 22:13
bezendu:

Z urny w której są 4 kule białe i 6 czarnych losujemy kolejno dwa razy po jednej kuli
ze zwracaniem
a)Za pierwszym razem wylosujemy kulę białą
b) Za drugim razem wylosujemy kulę białą
| | 4 | | 4 | | 6 | | 4 | | 2 | |
P(A)= |
| * |
| + |
| * |
| = |
| |
| | 10 | | 10 | | 10 | | 10 | | 5 | |
20 lis 22:18
bezendu:
W zadaniu 92 zrobisz z kombinacji, nie chcę mi się pisać bo za dużo pisania
20 lis 22:26
Mila:
89) dobrze.
90) dobrze
21 lis 20:03