wytlumaczcie mi
hanu: kto mi moze kombinatoryke wyjasnic bo nie wiem jak sie zabrac za zadania
20 sty 20:47
Julek:
Nie ma problemu
i20
jeśli będziesz miał jakieś pytania to pisz
20 sty 20:48
hanu: hmm a czy ja moge tak zapisac (
n2)=28

i jak to rozwiazac
20 sty 21:07
Julek:
znajdź wzór na dwumian Newtona !
będzie to...
| n! | | (n−2)!(n−1)n | | (n−1)n | |
| = |
| = |
|
|
| 2!(n−2)! | | 2!(n−2)! | | 2 | |
n
2 − n − 56 = 0
Δ = 1 + 224 = 225 = 15
2
P.S
poczytaj/poucz się trochę teorii !
20 sty 21:11
Julek: symbol Newtona*
20 sty 21:13
hanu: a myslisz ze sie nie uczylam

nie moge tego pojac i tyle
20 sty 21:16
hanu: juz wszystko rozumiem
20 sty 21:50