x | C | |||
l: By = − x − C ⇔ y = − | − | |||
B | B |
3 | ||
k: 4y = 3x + 5 ⇔ y = | x + k | |
4 |
1 | 3 | 4 | ||||
− | = | ⇔ 3B = −4 ⇔ B = − | ||||
B | 4 | 3 |
4 | ||
l: y = − | x + k | |
3 |
4 | 4 | 4 | 9 | 5 | ||||||
−3 = − | + k ⇔ k = | − 3 = | − | = − | ||||||
3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
4 | 5 | |||
l: y = − | x = | |||
3 | 3 |
1 | ||
ogolna... Ax+y+C=0 jest prostopadła do prostej 2x+4y−13=0 i przechodzi przez pkt p( | , 7) | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |