Parabole
ZAw23: Czy ktoś potrafi podać przykładowe zbiory punktów utworzone przez parabole?
28 mar 08:40
Jerzy:
A co konkretnie masz na myśli ?
28 mar 08:42
ZAw23: Właśnie za bardzo sam nie wiem. Mam taką treść zadania z tematu, który rozumiem całkiem
całkiem, ale nie mogę nic zrozumieć z tej tresci.
28 mar 08:43
Jerzy:
A możesz podać dokładną treść zadania ?
28 mar 08:45
ZAw23: Czy potrafisz podać przykłady zbiorów punktów utworzonych przez wierzchołki paraboli? − cała
treść
28 mar 08:47
Jerzy:
Jeśli już , to parabol i musi być podana konkretna rodzina parabol zależnych od parametru.
( może to być np: prosta: x = a lun np. prosta : y = b )
28 mar 08:52
Janek191:

Np.
a) prosta
y = ( x + k)
2 + 2 k ∊ ℛ
28 mar 08:56
ZAw23: Dziękuje
28 mar 09:56