Oblicz wspolczynniki kierunkowe siecznych P0,P1 i P0,P2
Mateusz: Na rysunku przedstawiono wykres funkcji 2√x
Oblicz wspolczynniki kierunkowe siecznych P0,P1 i P0,P2 oraz wyznacz ich rownania
P0(1,2)
P1(4,4)
P2(9,6)
27 mar 22:55
kochanus_niepospolitus:
Masz punkty: (1,2) i (4,4) ... napisz równianie PROSTEJ przechodzącej przez te dwa punkty.
To jest sieczna
27 mar 23:05
Janek191:

Np.:
P
0 = (1, 2)
P
1 = (4,4}
a równanie siecznej P
0P
1
| | 2 | | 4 | |
2 = |
| *1 + b1 ⇒ b1 = |
| |
| | 3 | | 3 | |
==================
28 mar 08:43