granica
Kasia: granica
limx→0− 2x+ arcctg(x+ 1x)=
co należy teraz zrobic? moge podzielić wszystko przez x?
wtedy jeśli dobrze myśle wyjdzie znak [ π−∞] i wynik 0. czy dobrze rozumuje?
27 mar 19:45
Adamm: limx→0−2x+arcctg(x+1/x)=limx→0−2x+limx→0−arcctg(x+1/x)=
=π
27 mar 20:38
Kasia: a nie limx→0−arcctg(x+1/x)= 0
27 mar 21:18
Adamm: czemu niby 0?
27 mar 21:19
Kasia: tak mi wychodzi jak wpisuje w kalklatorze na etrapezie
27 mar 21:24
Adamm: czyli własnego umysłu to już nie masz?
27 mar 21:28
Kasia: A Ty kultury?
27 mar 21:30
Adamm: kultury?
jaki to ma związek?
ktoś tu chyba musi trochę odpocząć
27 mar 21:32
Kasia: nie, po prostu sprawdzam z kalkulatorem bo wydaje mi sie ze on sie mniej myli od ludzkiego
umyslu. a ze sie ucze to po prostu pytam czy nie inny wynik. nie musisz od razu mnie obrazac,
to bylo naprawde nie na miejscu
27 mar 21:34
Adamm: nie obraziłem cię
zresztą, trochę powagi
jakiś zupełnie obcy człowiek coś ci mówi, i od razu wielkie halo
ciekawi mnie jak się zachowujesz przy ludziach
27 mar 21:35
Kasia: tak samo, to jest forum do zadan i prosze o profejsonalna odpowiedz matematyczna a nie
obrazliwe pytania. owszem to bylo obrazliwe,chyba ze ty tak mowisz do ludzi normlanie,to
przepraszam
27 mar 21:37
Adamm: tak, mówię tak do ludzi normalnie
to nie jest nic obraźliwego
skłoniłem cię żebyś sama spróbowała się zastanowić, ale widocznie wolisz robić teatrzyk
ja w to nie idę, żegnam
27 mar 21:39