b | 8√3 | √3 | ||||
sinα= | = | = | ||||
|z| | 16 | 2 |
a | −8 | −1 | 2π | |||||
cosα= | = | = | ⇒ α= | |||||
|z| | 16 | 2 | 3 |
2π | 2π | |||
z=|z|(cosα+isinα)=16(cos | +isin | ) | ||
3 | 3 |
α+2kπ | α+2kπ | |||
zk=4√|z|(cos | +isin | ) | ||
4 | 4 |
|
| π | π | |||||||||||||||||
z0=2(cos | +isin | )=2(cos | +isin | ) | ||||||||||||||||
4 | 4 | 6 | 6 |
|
| 2π | 2π | |||||||||||||||||
z1=2(cos | +isin | )=2(cos | +isin | ) | ||||||||||||||||
4 | 4 | 3 | 3 |
|
| 7π | 7π | |||||||||||||||||
z2=2(cos | +isin | )=2(cos | +isin | ) | ||||||||||||||||
4 | 4 | 6 | 6 |
|
| 5π | 5π | |||||||||||||||||
z3=2(cos | +isin | )=2(cos | +isin | ) | ||||||||||||||||
4 | 4 | 3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |