matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x
Pan X:
Rozwiaz uklad równań
20
20
+
=7
x+y
x−y
20
8
12
+
=
x+y
x−y
y
27 mar 18:50
tyokke:
D= x≠y ⋀ x≠−y przemnażasz dolne równanie przez (x+y)(x−y)y wyznaczasz y, podstawiasz i po bólu
27 mar 19:01