matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie w dziedzinie zespolonej
kaiko:
z
4
−(1−i)
4
=0
27 mar 17:06
Adamm:
z
4
−(1−i)
4
=0 (z
2
−(1−i)
2
)(z
2
−i
2
*(1−i)
2
)=0 (z−1+i)(z+1−i)(z−i−1)(z+i+1)=0
27 mar 17:08