matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie kwadratowe
aaaaaaaa:
Równanie kwadratowe 2x+x
2
=3 2x
3
=3 / 3 2x=1 x=2−1 x=1 dobrze?
27 mar 16:32
Janek191:
Źle Wynik dobry.
27 mar 16:33
Janek191:
2 x + x
2
= 3 x
2
+ 2 x − 3 = 0 ( x + 3)*(x − 1) = 0 x = − 3 lub x = 1
27 mar 16:35