Narysuj wykres funkcji
YKZ: | | |
Narysuj wykres funkcji f(x)= |
| <− w liczniku jeden moduł z całego |
| | |
ułamka
27 mar 15:37
Jerzy:
To jest treść zadania ?
27 mar 15:42
YKZ: To jest dodatkowe polecenie do zadania.
Dany jest układ równań liniowych
⎧ | 3mx−my=2m−5 | |
⎩ | mx+my=2m+1 | gdzie m jest parametrem.
|
| |y| | |
Wyznacz rozwiązanie (x, y) tego układy, i narysuj wykres funkcji f(x)= |
| |
| x | |
Z metody wyznaczników wyliczyłem
W=4m
2 | Wx= 4m
2−4m | Wy=4m
2+8m
27 mar 15:50
27 mar 15:58
YKZ: Czyli wyznaczam przedział
![](emots/2/pytajnik.gif)
1. m∊(−
∞, −2)
2. m∊<−2,
∞)
27 mar 16:07
YKZ:
27 mar 16:36
sialala: x≠1
1. m∊(−
∞, −2)
2. m∊<−2, 0)
3. m∊<0, +
∞)
I teraz bangla.
27 mar 17:35