matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uklad
xyz:
Może ktoś rozwiązać ten układ ? 2a +b =2 −3a + b =3
27 mar 14:44
Jerzy:
Odejmij stronami: 2a − (−3a) = 2 − 3
27 mar 14:47
Adamm:
2a+b−(−3a+b)=2−3 5a=−1 a=−1/5 b=12/5
27 mar 14:47
xyz:
Dzieki
27 mar 14:50