matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ile to sie równa
Andrzejek:
150
0
to inaczej:
5π
a)
6
3π
b)
4
2π
c)
3
7π
d)
12
27 mar 12:31
Jerzy:
5π
5*180
o
a)
=
= 5*30
o
= 150
o
6
6
27 mar 12:32
Janek191:
π
π
5π
150
o
= 90
o
+ 60
o
=
+
=
2
3
6
27 mar 12:33
Jerzy:
π
5
150
o
= 180
o
− 30
o
= π −
=
π
6
6
27 mar 12:35
Andrzejek:
Bardzo dziękuję
27 mar 12:36