pochodne
Aga: | | 2 | |
jak obliczyc dla |
| . f '(0) i f ' (1)? |
| | x2+3 | |
27 mar 11:09
27 mar 11:13
Aga: a f ' (x) nie bedzie 4x?
27 mar 11:14
Aga: w sensie −4x
27 mar 11:14
Jerzy:
Pomyłka ... w liczniku ma być 4x
f'(0) = 0
27 mar 11:14
Aga: a moglby mi Pan powiedziec jak Pan to oblicza a nie tylko wyniki?
27 mar 11:15
Aga: juz rozumiem czyli trzeba zawsze liczyc od f ' (x)?
27 mar 11:15
Jerzy:
Pochodna:
| | 2 | | 4x | |
f'(x) = − |
| *(2x) = − |
| |
| | (x2+3)2 | | (x2+3)2 | |
27 mar 11:17
Jerzy:
Tak ... potem podstawiasz kolejno: x = 0 oraz x = 1
27 mar 11:17