Hejka
Ololo: rownanie |x+3|−2=0
A. Jest tożsamościowe
B. Ma dwa rozwiązania
C. Ma jedno rozwiązanie
D. Jest sprzeczne
26 mar 18:09
Nina: X+3 =0
× = −3
1° x e ( −∞, −3)
2° xe ( −3, + ∞)
26 mar 18:11
Ololo: Czyli ODP a?
26 mar 18:15
Powracający: Po co ?
|x+3|=2 to x+3=2 lub x+3=−2
26 mar 18:15
Ololo: Czyli która ODP?
26 mar 18:17
Ololo: Halo?🤔
26 mar 18:21
Powracający: Ciebie tez bola zęby ?
Nie potarfisz rozwiazc tych dwoch rownan ? To podstawowka
26 mar 18:24
Ololo: Czyli ODP B?
26 mar 18:27
Adamm: odp C
26 mar 18:29
Ololo: Jak to? Przecież wychodzi −1, −5 z obliczeń.
26 mar 19:10
'Leszek: Rzeczywiscie sa dwa rozwiazania x = − 1 lub x= − 5 ,latwo sprawdzic przez podstawienie !
26 mar 19:40