π | 1 | |||
Oblicz równanie sinx − sin( | −x) = 1 | w przedziale (0,2π) | ||
3 | 2 |
π | 3 | |||
sinx−sin( | −x)= | |||
3 | 2 |
|
| 3 | ||||||||||||||||||||||
2cos | *sin | = | ||||||||||||||||||||||
2 | 2 | 2 |
π | π | 3 | ||||
2*cos | *sin(x− | )= | ||||
6 | 6 | 2 |
√3 | π | 3 | ||||
2* | *sin(x− | = | ||||
2 | 6 | 2 |
π | 3 | |||
√3*sin(x− | )= | |||
6 | 2 |
π | 3 | √3 | ||||
sin(x− | )= | = | ||||
6 | 2√3 | 2 |
π | π | |||
sin(x− | )=sin | |||
6 | 3 |
π | π | |||
x− | = | +2kπ | ||
6 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |