wielościany
BliskaNieznajoma: 1.Krawedz boczna ostroslupa prawidlowego czworokątnego ma długość 6 cm i jest nachylona do
plaszczyzny podstawy pod katenm 30 stopni. Oblicz objetosc tego ostroslupa. prosze o rysunek
2..oblicz wysokosc czworoscianu foremnego o krawedzi długości 6
3..Postawą prostopadłościanu o wysokości 17 cm jest prostokąt o bokach 8 cm i 15 cm . Oblicz
kąt między przekątną tego prostopadłościanu a płaszczyzną postawy.
26 mar 15:27
dero2005:

l = 6
26 mar 16:09
26 mar 16:12
dero2005:

a = 15
b = 8
h = 17
d =
√a2 + b2 =
α = 45
o
26 mar 16:16