Statystyka opisowa
Krzysztof : Średnia liczba punktów z egzaminu na kierunku GP = 34, na kierunku LOG =43, dominanta wynosi 38
a)Ustalić łączną liczbę punktów na obu kierunkach, zrobiłem to i wyszło mi 40
b) Wiedząc że poziom zmienności, mierzony wsp klasyczny dla GP=0,22 a dla LOG=0.15, ustalić za
pomocą absolutnego miernika zróżnicowania poziom zmienności dla obu grup. I tutaj się
zatrzymałem,
czy ten miernik to po prostu odchylenie standardowe, jeśli tak to jak obliczyć to dla obu grup,
jeśli wylicze
odchylenia dla GP i LOG.
Proszę o pomoc.
26 mar 15:14