kuba: pochodna z f(x) = sincosx
9 lis 15:23
9 lis 15:36
kuba: (cosx*cosx-sixn*sinx)?
ale mam zadanie i mi według tego nie pasuje

a jest to częscią zadanka i chciałem sie
upewnic
9 lis 15:38
didi:
DObrze policzone

!

można to jeszcze doprowadzic do postaci z jedynki trygonometrycznej
a trzy rózzne postacie
1/ 1 - 2 sin
2 x
2/ 2 cos
2x - 1
3/ cos 2x Mozę w takich postaciach masz podać

?


9 lis 16:05
kuba: x
2 *e
2x *[sincosx]'
w rozwiazaniu wychodzi
=-sinx*x
2*e
2x* coscosx
i tego nie rozumiem nie iwem gdzie sie drugi sinus podział
9 lis 16:12
kuba: e jest do potęgi 2x
9 lis 16:14
b.: a bo tu nie był iloczyn, tylko jednak funkcja złożona: sin( cos x),
więc
sin(cos x) ' = cos(cosx) * (cosx)' = - coscos x * sin x
ze wzoru na pochodną f. złożonej
9 lis 16:35
coco:
Oczywista oczywistość

nie zauważyłamtego

sory!
9 lis 18:04
kuba: dziękuję
9 lis 19:59