matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja kwadratowa
Weronika:
Wykresem funkcji f(x)= 2x
2
+ bx +c jest parabola o wierzchołku w punkcie P(2 ;1). Zatem: A. f(0)=0 B. b=8 C. c=1 D. b= −8 Wie ktoś?
26 mar 13:50
Jerzy:
−b
= 2 ⇔ b = −8
4
26 mar 13:54