Proszę o szybką pomoc
Bobel: Iloczyn trzech początkowych wyrazów ciągu geometrycznego (an) jest równy 27. Wówczas:
a1=3
a2=3
a3=3
a4=3
26 mar 12:23
Jerzy:
a1 = 3
a2 = 3
a3 = 3
26 mar 12:26
Bobel: musi być jedna prawidłowa odpowiedź
26 mar 12:31
Bobel: pomocy
26 mar 12:31
Jerzy:
Przy takiej treści zadania, każda z nich jest prawidłowa.
26 mar 12:32
Teresa: Z własności ciągu geometrycznego
an2 = an−1 * an+1
a1*a2*a3=27
a22=a1*a3
a22*a2=a1*a2*a3
a23=27
a2=3
26 mar 12:41
Powracający: Bobel Tobie potrzebna jest pomoc ale chyba dentysty bo widze ze Cie bola zęby
26 mar 13:00