matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bazy wektorów
mateusz:
Sprawdzić z definicji, czy podane zbiory wektorów są bazami wskazanych przestrzeni liniowych: a) B = {(2,5), (3,1), (6,−7) } w R
3
; b) B = {(2,3,−1), (1,−3,2) }w R
3
; c) B = {(1,−1,4), (3,0,1), (2,1,−2) }w R
3
;
20 sty 18:30