matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
123:
Wyznacz wór funkcji w postaci iloczynowej
25 mar 15:49
Janek191:
Czy to ma być funkcja kwadratowa ?
25 mar 15:52
Janek191:
x
1
= − 1 x
2
= 2 f(0) = 1 więc f(x) = a*( x + 1)*( x − 2) oraz a*( 0 + 1)*( 0 − 2) = 1 ⇒ −2 a = 1 ⇒ a = −0,5 Odp. f(x) = − 0,5*( x + 1)*( x − 2) =========================
25 mar 15:55