Pole szęciokata
Rampapam:

h 19
jak mam wyznaczyć pole ?
25 mar 14:39
Janek191:
Co to jest h ?
25 mar 14:40
Rampapam:

ryszunek
25 mar 14:40
Rampapam: wysokosć
25 mar 14:41
Janek191:
Wysokość − czego ?
25 mar 14:43
Janek191:
Δ równobocznego o boku a = r ?
25 mar 14:43
Rampapam:

h to jest odległość
25 mar 14:44
Rampapam: szesciokąt foremny
25 mar 14:45
Janek191:
Wiadomości o Δ prostokątnym o kątach ostrych 30o i 60o
25 mar 14:46
Rampapam: nie rozumiem
25 mar 14:50
Janek191:
a2 = (0,5 a)2 = ( 0,5 h)2
25 mar 14:51
Janek191:
Miało być
a2 = (0,5 a)2 + (0,5 h)2
25 mar 14:52
Janek191:
0,75 a
2 = 0,25*19
2 = 0,25*361
25 mar 14:55
Janek191:
| | a2 √3 | |
P = 6 PΔ = 6* |
| = 1,5 a2 *√3 |
| | 4 | |
25 mar 14:56
Rampapam: dziękuje
25 mar 15:36