oblicz pochodną
ola: oblicz pochodną sinx/2+cosx/2
25 mar 11:42
kochanus_niepospolitus:
f(x) = sin(x/2) + cos(x/2)
25 mar 11:45
kochanus_niepospolitus:
jeżeli tak ... to w czym problem?
25 mar 11:45
ola: w odp jest 1/2(cosx/2−sinx/2), nie wiem skąd wzięła się 1/2 przed całością
25 mar 12:17
Jerzy:
| | 1 | | 1 | |
f'(x) = |
| cos(x/2) − |
| sin(x/2) |
| | 2 | | 2 | |
25 mar 12:18
Jerzy:
| 1 | | 1 | |
| to pochodna funkcji wewnętrznej: g(x) = |
| x |
| 2 | | 2 | |
25 mar 12:19
ola: ok juz rozumiem dziękuję
25 mar 12:19