logarytmy
Tomaszek: | | log348 | |
Liczba |
| jest równa |
| | log364 | |
25 mar 10:47
kochanus_niepospolitus:
zastosuj ten wzór (w drugą stronę)
25 mar 10:57
25 mar 11:10
kochanus_niepospolitus:
wskazówka:
48 = 2*24 = 2*2*12 = 2*2*2*6 = 2*2*2*2*3
25 mar 11:25
Tomaszek: postawiłem na odp A)
25 mar 11:27
Tomaszek: | 1 | | 2 | | 1 | | 2 | | 1 | |
| (log216+log23)= |
| + |
| log23= |
| + |
| |
| 6 | | 3 | | 6 | | 3 | | 6log32 | |
25 mar 11:28
kochanus_niepospolitus:
no i dobrze postawiłeś
25 mar 11:48