matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
algebra
seodeb:
Rozłóż na czynniki wyrażenie x
6
+1 Odp.(x
2
+1)(x
2
+x
√
3
+1)(x
2
−x
√
3
+1) Jak dojść do tego rozwiązania? wiem że x
6
+1 =(x
2
+1)(x
4
−x
2
+1)
25 mar 10:35
karty do gry:
x
4
− x
2
+ 1 = x
4
+ 2x
2
+ 1 − 3x
2
= (x
2
+ 1)
2
− (
√
3
x)
2
= ...
25 mar 10:38