matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierownosc kwadratowa
Paula:
Prosze o pomoc
rozwiaz nierownosc: −x
2
−
3
2
x+1≤0
1
ps.rozwiazuje delte i wychodzi mi 5
i nie wiem jak dalej wyliczyc x1 i x2
2
20 sty 18:08
Damiano:
Jestes
20 sty 18:11
Damiano:
Mogę pomóc
20 sty 18:11
Paula:
to prosze
20 sty 18:12
Julek:
−2x
2
−3x + 2 ≤ 0 Δ = 9 + 16 = 5
2
3+5
x
1
=
= −2
−4
3−5
1
x
1
=
=
−4
2
ramiona w dół, więc
1
x∊ (−2;
)
2
20 sty 18:13
Paula:
dzieki
20 sty 18:22
Millenium:
julek jestes tutaj
20 sty 18:43