Geometria analityczna
Krakus: Punkty A = (− 5,2) i B = (4,− 3) są wierzchołkami trójkąta ABC , a wysokości opuszczone z
wierzchołków A i B tego trójkąta zawierają się odpowiednio w prostych o równaniach
x+ 4y − 3 = 0 oraz 12x + 7y − 27 = 0 . Oblicz długość wysokości tego trójkąta opuszczonej na
bok AB .
25 mar 09:06
Krakus: | | 123√106 | |
Czy mógłby ktoś zrobić to zadanie? Mi wyszło |
| |
| | 106 | |
25 mar 09:36
Powracający: Krakusie a jaka jest odpowiedz do zadania ?
25 mar 10:02
Krakus: niestety nie mam
25 mar 10:05
Krakus: czy jest ktoś w stanie sprawdzić mój wynik?
25 mar 13:16
Jerzy:
Podaj sposób w jaki rozwiązywałeś.
25 mar 13:17
25 mar 13:19
Eta:
Wynik jest ok
25 mar 13:29