Funkcja trygonometryczna
Kinga: zad. Przedstaw liczbę l= (sin60
0 −2)
2 w postaci a+b
√3
| | √3 | |
Podstawiłam za sin 600 = |
| i nie wiem czy poprawnie rozwiązałam zadanie. może gdzieś |
| | 2 | |
| | 17 | | 169 | |
sie pomyliłam prosze pomóżcie. moje wyniki to a=2 |
| b= |
| |
| | 76 | | 32√3 | |
23 mar 22:28
sinus:
| | √3 | | √3−4 | | 19−8√3 | | 19 | |
( |
| −2)2= ( |
| )2= |
| = |
| −2√3 |
| | 2 | | 2 | | 4 | | 4 | |
23 mar 22:35
Kinga: a z kąd wyszło 8 √3
23 mar 22:43
sinus:
Ze wzoru
(a−b)2=a2−2ab+b2
(√3−4)2= 3−2*√3*4+16=.......
23 mar 22:45
Kinga: teraz rozumiem bardzo dziekuje
23 mar 22:51
gramatyka:
Piszemy : " skąd"
23 mar 22:51
sinus:
23 mar 22:52