matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ZBIORY
MATI:
help
! ZADANIA NA ZBIORACH wyznacz nastepujace zbiory A∪B, A\B, A∩B, B\A JEZELI: A={x: x∊R∧−2<x<2}
20 sty 17:26
Atos:
podaj jeszcze zb. B
20 sty 17:32
MATI:
aha ok zbior b {x=x∊R⋀x∊(1,5>)
20 sty 17:38
Atos:
A= (−2,2) B= (1,5> AUB= (−2,5> AnB= (1,2) A\B=(−2,1> B\A= <2,5>
20 sty 17:49