matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
Eko:
Prosze o pomoc
oblicz calke nieoznaczona ∫
4
X
2
+ 4x + 5
dx
23 mar 11:36
Janek191:
x
2
+ 4 x + 5 = (x + 2)
2
+ 1
23 mar 11:38
Jerzy:
1
= 4∫
dx .... i podstawienie: x + 2 = t
(x+2)
2
+ 1
23 mar 11:38