⎧ | x−x2 dla x≥0 | ||
f(x) = | ⎩ | −x−x2 dla x<0 |
⎧ | 1−2x dla x>0 | ||
f'(x) = | ⎨ | nie istnieje dla x=0 | |
⎩ | −1−2x dla x<0 |
−1 | 1 | |||
f'(x)>0 dla x∊(−∞, | )∪(0, | ) | ||
2 | 2 |
−1 | 1 | |||
f'(x)<0 dla x∊( | ,0)∪( | ,∞) | ||
2 | 2 |
−1 | 1 | |||
f'(x)=0 dla x= | ∨x= | |||
2 | 2 |
−1 | 1 | |||
f( | )= | − maksimum lokalne | ||
2 | 4 |
1 | 1 | |||
f( | )= | − maksimum lokalne | ||
2 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |