granica
Kasia: oblicz granicę.
x zmierza do zera z prawej strony
limx→0+ xsin2x
zamieniłam na:
limx→0+ esin2x*lnx=...
teraz licze wewnętrzną granicę funkcji
limx→0+ sin2x*lnx= i wychodzi [0 *∞] więc = limx→0+ lnx/ 1/sin2x i nie wiem co
dalej
22 mar 20:52
22 mar 21:13
Kasia: czyli 1/sin2x zmierza do ∞? ale dlaczego?
22 mar 21:21
Kasia: wyszedł mi wynik 0, a powinien 1. czy ktoś moze pomoc?
22 mar 21:32
Pytający:
limx→0+sin2x*lnx=0
limx→0+esin2x*lnx=1
22 mar 21:57
Kasia: aaa, dziękuje
22 mar 22:04