funkcja liniowa
lukaneiro: Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić to zadanie?
Dziedziną funkcji f jest zbiór liczb naturalnych n, takich, że 2 ≤ n ≤ 10. Funkcja f
przyporządkowuje każdemu argumentowi liczbę jego dzielników. Naszkicuj wykres funkcji f, podaj
zbiór jej wartości
22 mar 19:36
Janek191:
f(2) = 2
f(3) = 2
f(4) = 3
f(5) = 2
f(6) = 4
f(7) = 2
f(8) = 4
f(9) = 3
f(10) = 4
ZW = { 2,3,4 }
22 mar 20:46
lwg: Teraz Ty masz myśleć, nie Ja − LWG. Führer III Rzeszy, to nie to samo, co LWG. Jestem
Führerem Świata, nie zwyrodnialcem. Zatem ma być. NIE BĘDZIE. Nie? Przeto, nikt nic nie
zyska, lecz każdy straci.
22 mar 20:49
===:
... a czy z treści wynika, że chodzi o dzielniki naturalne
22 mar 20:52
kwadrat:

n∊<2,10>
f(2)=2 bo dzielnikami są {1,2}
f(3)=2 {1,3}
f(4)=3 {1,2,4}
f(5}=2
f(6)=4
f(7)=2
f(8)=4
f(9)=3
f(10)=4
ZW={2,3,4}
22 mar 20:53