Wykaż, że
arew: 1) Walec o wysokości 8 przecięto płaszczyzną prostopadłą do podstawy. Pole otrzymanego
przekroju jest równe 64√3 . Wyznacz kąt między przekątną przekroju a płaszczyzną podstawy
2) Pole podstawy stożka jest 3 razy mniejsze od pola jego powierzchni bocznej. Wykaż, że
promień kuli wpisanej w ten stożek jest równy R=r√2/2, gdzie r jest promieniem podstawy
stożka
22 mar 18:41
arew: Tylko zadanie 1.. proszę o pomoc
22 mar 19:50
Mila:

P
ABCD=64
√3
P
ABCD=|AB|*8
|AB|*8=64
√3
|AB|=8
√3
α=30
o
=====
22 mar 21:18
arew: Dziękuję z całego serca
23 mar 11:00
Mila:
23 mar 15:30