matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
2lo
Wiktloria:
Jak sie zabrac za takie zadania?
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/17467680_763355483833684_753773484_n.png?oh=0eb3d86876df19ae4116a0c17f567690&oe=58D58E7C
22 mar 18:25
Jack:
b
1
jeżeli
=
to ...
3a+2b
5
no to rozwiazmy te rownanie, pomnozmy na krzyz 5b = 3a + 2b 3b = 3a b = a no to juz wiemy, ze a=b zatem przy wykazywaniu tego drugiego mozemy za 'b' podstawic 'a' zatem
4a + 5a
9a
L =
=
= 1 = P
11a−2a
9a
22 mar 18:31